Професионално почистване на меки подови настилки за домове, офиси, хотели, ресторанти, кино салони, казина, учреждения и други държавни, корпоративни или частни клиенти. Пране на мокети от Орвио, какво предлагаме?

Вижте всичко за услугата „пране на мокети“ от менюто по-долу.

Стандартно пране

Пране на мокет с боне

Пране на мокет – HWE

Цени за пране на мокет

Отзиви от клиенти

Стандартно пране на мокет

Услугата се извършва на място при клиента, „стандартното пране на мокет“ Ви осигурява използване на изпраната настилка от 6 до 10 часа след приключване на нейното почистване. Стандартното пране на мокет се извършва машинно, по следния начин:

• С еднодискова роторна машина се нанася препарат по настилката, като същевременно се шампонира тъкънта чрез въртеливи движения на четката от ротора. Това осигурява равномерно нанасяне на препарат и втриването му в материята. След необходимото технологично време за отлагане на мръсотията чрез нанесения препарат се използва екстракторна машина за довършване на почистването.

• Екстракторната машина позволява впръскването на вода под налягане в настилката и същевременно изсмукване на отложената мръсотия от предварително нанесения препарат. По този начин се осигурява качествено изплакване и изсмукване на мръсотията по мокета.

Пране на мокет с боне – сухо пране

Услугата се извършва на място при клиента, „пране на мокет с боне“ Ви осигурява използване на изпраната настилка до 15 минути след приключване на нейното почистване. Пране на мокет с боне се извършва машинно, по следния начин:

• Нанася се препарат със специална впръскваща система, която нанася препарат под формата на мъгла (много фин слой активен препарат).

• След нанасяне на препарата, обработената насилка се почиства с еднодискова роторна машина снабдена с „боне“. Бонето представлява кръгъл вълнен пад за дискови машини, чрез който се осигурява загряване на настилката и събиране на отложената мръсотия във вълната на бонето.

* „Пране на мокет с боне“ е мотод за сухо пране на мокет, тип освежаващо пране и се препоръчва само за поддръжка на меките настилки, в частни случаи служи и за основно почистване на мокета.

Hot Water Extraction (HWE) – Пране на мокети чрез екстракция на гореща вода

Услугата се извършва на място при клиента, „HWE“ като технология за пране на мокети е все още нещо много ново за България, към момента това е най-надеждният и ефективен начин за справяне с мръсотията по мокета. Какво представлява „HWE“, машина за пране на мокет – 3 в 1,? Преимущества на Hot Water Extraction:

• Машината разполага с автономен нагревател за водата която ще бъде впръскана в меката настилка, нагревателят може да се регулира от 20°C до 80°C, като това е страхотен плюс предвид различната издръжливост на температурата която може да понесе мокета, нагревателят загрява водата до желаните °C моментално, без изчакване!

• Второ преимущество на „HWE“ се явява високото налягане (изключителните 32 bar) на впръскване на вода в настилката, то също би могло да се регулира както нагревателят, повечето машини за пране на мокети са с налагане на помпата за водата от само 6 bar, сами може да видите разликата в налягането за впръскване на водата с препарата.

• Всмукателна мощност – „HWE“ е с всмукателна мощност на която могат да завидят много машини за пране на мокети, тя е оборудвана с 3 турбини от по 1200W всяка, а за обезшумяването им е вложена инженерна мисъл като за обезшумяване на звукозаписно студио!

Така „HWE“ системата се превръща в машина за пране на мокети която е в състояние за едно и също време да даде по-високи резултати от гледна точка на обем почистени площи, време за изсъхване на настилката и успешно разтворена и изсмукана мръсотия от мокета.

Цени за пране на мокети

За да получите цена за пране на мокет, трябва да се направи оглед на помещението за да се установи кой от вариантите за почистване е най-подходящ за конкретната настилка. Оглед и компетентно мнение, както и насрочване на дата за почистване на мокета не се заплаща за град София.

ВИД ЦЕНА
Машинно пране на мокет до 100m² 2,20 лв./m²
Машинно пране на мокет от 100m² до 200m² 1,80 лв./m²
Машинно пране на мокет от 200m² до 300m² 1,50 лв./m²
Машинно пране на мокет повече от 300m² Оглед

Защо се налага оглед?

Само след оглед на място, може да се добие реална представа за състоянието на настилката и да бъде изготвен план за нейното ефективно почистване. Предлагаме три различни вида пране на мокет, всеки един от тях е за определени настилки и е според вида на замърсяването им. Фирмата ни предлага и абонаментно почистване-изпиране на мокети на преференциални цени!

Отзиви от клиенти на услугата „Пране на мокети“

Тук може да видите мнения на наши клиенти които вече се възползваха от услугата ни „Пране на мокети“.

Безупречно почистване

★★★★★
Въпреки, че мокета ни е в спалнята, чак след почистването осъзнах колко е бил мръсен. Препоръчвам Орвио при нужда от почистване на мокет, справиха се безупречно!”
– Александра Павлова